dimecres, 3 d’octubre del 2012

Gastroart 2012 - Hostalric

 
Aquest diumenge dia 30 de setembre vaig tenir l'oportunitat de passejar-me pel Gastroart, que es celebra cada any a la vila medieval d'Hostalric (La Selva). S'ha rebatejat així l'antiga Fira de Sant Miquel, per tal de fer-la evolucionar cap a una fira temàtica, centrada en la gastronomia i l'artesania (www.gastroart.cat).
 
 
El primer que em va sorprendre va ser la gran quantitat de gent que hi havia i la dificultat per trobar aparcament. És un goig veure el bon ambient i el caliu que s'estableix quan la gent respon a esdeveniments com aquest. La veritat és que veure fires o mercats sense gent fa una mica de recança.
En l'exposició i venda de productes gastronòmics hi havia aliments de tot tipus: diferents pans i coques, olis, xocolates, formatges, embotits, herbes, melmelades i confitures, galetes, vins i caves, olives... En la fira també hi havia demostracions de diferents oficis artesans com ara vidrier, terrissaire o llauner, entre d'altres. En una altra part també hi havia parades i exposicions d'antiguitats de tot tipus i objectes i productes artesans com roba, peces de bijuteria, sabons i espelmes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Durant els tres dies que va durar Gastroart, es van organitzar diferents tallers, tastos i maridatges per a tothom, com poden ser el taller de piruletes de xocolata, (a càrrec de Marc Rodellas, millor mestre artesà xocolater d'Espanya 2010-2011), el maridatge de tapes d'autor, vins i jazz o el taller de cuina judeo-catalana.
 
Aprofitant l'avinentesa del Gastroart, aquest cap de setmana també s'ha inaugurat un centre de divulgació culinària i gastronòmica anomenat Domus Sent Soví (http://domussentsovi.blogspot.com). Val a dir que aquest nom vol ser un homenatge al Llibre de Sent Soví, el text culinari i gastronòmic més antic conservat en llengua catalana. La domus és el terme en llatí per designar una casa. Tenint en compte això, no fa falta dir que hi tindran cabuda elements com la tradició, la cultura gastronòmica catalana, els productes de la terra i els paisatges gastronòmics.
 
Des d'aquí us animo a conèixer la fira Gastroart, el centre Domus Sent Soví o la vila d'Hostalric en general. És un poble medieval molt bonic i passejar pels voltants de la muralla i el castell és un autèntic plaer.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada