dilluns, 1 d’octubre del 2012

DIA CUINA 2012 (Festa del Porc i la Cervesa) - Manlleu

El passat 22 de setembre vam visitar la ciutat de Manlleu en motiu del dia de la revista Cuina (www.cuina.cat), organitzat dins la Festa del Porc i la Cervesa, que es va celebrar els dies 21, 22 i 23 (www.porcicervesa.cat).

Primer vam poder passejar per tot el mercat i parades que hi havien exposades. Hi havia productes de tot tipus, sobretot, embotits i cerveses artesanes. Vam poder degustar molts productes i, finalment, vam comprar, entre d'altres coses, un fuet amb roquefort i un bull blanc amb foie. Personalment, em van sorprendre i agradar moltíssim.

Però aquest dia especial no estava tot dedicat a la gastronomia i com que Manlleu té una gran vessant cultural i històrica, vam visitar el Museu Industrial del Ter, que en aquell dia feien jornada de portes obertes (www.mitmanlleu.org). Hi havien dues exposicions permanents: "La fàbrica de riu" i "La societat industrial". Ambdues destaquen els aspectes històrics del procés d'industrialització al riu Ter. Entre d'altres espais, vam poder veure màquines antigues que feien servir per la transformació del cotó en fil o uns vídeos que explicaven el sistema de classes d'aquella època i, fins i tot, amb petits fragments de representacions de situacions quotidianes d'aquell temps.
 
Posteriorment, vam anar a dinar al restaurant Torres Petit, de la mateixa ciutat de Manlleu. Us explicaré com va anar en la pròxima publicació.
 
Ja a la tarda vam poder presenciar, en directe, la matança i rostida del porc i l'elaboració d'embotits i productes derivats, a càrrec del Mercat Municipal de Manlleu. Era un porc de 110 kg, que ja va arribar sacrificat, ja que aquest procés s'ha de fer dins una legalitat d'un escorxador.
Els que conduïen la demostració van començar a cremar el pèl de l'animal i a mullar-lo per deixar-lo ben net. Després, van obrir-lo i van anar traient les diferents peces del porc: els peus, l'espinada, el llom, el secret, les costelles, les llonzes... I amb una part concreta del porc van fer el procés d'elaboració de botifarres.
 
 
 
 
 
Va ser un dia ben aprofitat i a qui no hi hagi anat, us recomano que us hi acosteu l'any que ve. Crec que val molt la pena!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada