divendres, 7 de novembre del 2014

Pa de pessic d'espècies amb xocolata desfeta

Aquest mes de novembre la revista CUINA recull un reportatge que parla sobre les espècies. Ens explica les que són més utilitzades, els usos que se'n fan a diferents cultures,.. Ens parla també sobre la importància del seu ús en cada plat i que l'elecció d'una o altra ens pot portar a destrossar-lo o dur-lo a plenitud otorgant-li matissos i sabors que hi combinen perfectament. Com tot és qüestió de pràctica i atrevir-se amb les que no coneixem!
 
També hi apareixen diferents receptes com un pollastre al curri amb plàtan verd, un arròs cremós de safrà, gingebre i musclos o, el que jo he provat de fer avui, un pa de pessic d'espècies amb xocolata desfeta. M'he decidit a fer-lo ja que ja tenia totes les espècies de la recepta i volia esbrinar-ne el resultat:
 


 
 

Aquí teniu la recepta:
· Ingredients:
· Per al pa de pessic:
- 180 g de llet
- 120 g de sucre
- 350 g de mel
- 2 g de sal fina
- 3 g de pell de taronja ratllada
- 3 g de canyella en branca
- 3 g d’anís estrellat
- 2 g de clavell d’espècia
- 1 g de cardamom
- 1 g de nou moscada
- 2 g de vainilla
- 3 ous
- 225 g de farina fluixa
- 225 g de farina integral
- 18 g de llevat químic
- 40 g de rom negre
 
· Per la xocolata desfeta:
- 225 g de llet
- 5 g de midó de blat
- 25 g de nata líquida
- 1 beina de vainilla
- 60 g de cobertura negra
 
- Procediment:
· Per al pa de pessic: bullir la llet amb el sucre, la mel, la sal i les espècies, una mica picades amb el morter. Deixar que infusioni 10 min tapada. Després colar-ho i afegir-hi els ous una mica deixatats. Barrejar les dues farines amb el llevat químic i unir-ho a la llet i els ous. Afegir-hi el rom. Encamisar un motlle rectangular amb mantega i farina, omplir-lo amb la massa i deixar reposar una hora aprox. Enfornar a 180 ºC uns 40 minuts, fins que estigui fet per dins. Deixar refredar i desenmotllar.
· Per la xocolata desfeta: barrejar una petita part de la llet amb el midó per dissoldre'l. Bullir la resta amb la nata i la vainilla rascada. Afegir-hi la llet amb el midó i fer bullir, sense parar de remenar. Retirar del foc i afegir-hi la cobertura. Remenar fins una consistència cremosa i uniforme.
 
És un berenar deliciós i la xocolata aporta un punt amarg que combina molt bé amb la dolçor i l'aroma del pa de pessic. Proveu-ho!

 

2 comentaris:

  1. deliciós, Jordi!! Els pans especiats són tan gustosos...!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Marina! Feia una olor, i ja amb la xocolata... boníssim. Gràcies pels teus comentaris!

      Elimina