dilluns, 20 d’octubre del 2014

Del Blog al Plat - 1a edició - Bavaresa de Torró de Xixona

 
D'acord, ho reconec. El motiu pel qual he tornat a reemprendre el blog ha estat aquesta nova iniciativa blogaire d' "El Blog al Plat" ( bé, i que tinc més temps també ). Des del blog "Destapant Cassoles", la seva autora, la Mercè, tria un blog diferent a cada convocatòria i qui vol participar tria una de les receptes d'aquest per a reproduir-la literalment o fer-ne una versió pròpia i la comparteix a la xarxa.

En aquesta primera edició ha triat el blog "La cuina de casa" de la Gemma Clofent, actualment un dels blogs de la revista Cuina. És un blog que fa molt temps que visito i que es mereix una especial atenció per la quantitat de receptes de postres publicades i pel temps que fa que està en actiu (des del 2006!). Com molts heu dit és un blog de referència! (Felicitats Gemma!)
 
Personalment he triat la "Bavaresa de Torró de Xixona", una bona manera d'aprofitar aquells turrons que ens queden en el fons de l'armari i que no sabem què fer-ne. Jo he fet una base diferent a la seva, però preservant igualment els sabors del cacau i l'avellana i ho he acompanyat amb una reducció de mandarina i gingebre:
 
 
 
Ingredients: (per a unes 8 persones):
Per la base:
- 3 ous
- 80 g de sucre
- 75 g d'avellanes torrades
- 25 g de cacau en pols
- 3 g de sal
- 20 g de sucre llustre
 
Per la mousse:
- 300g de torró de Xixona
- 250ml de nata per muntar
- 3 cullerades de sucre
- 4 fulles de gelatina
- 3 ous
 
Triturar les avellanes amb termomix (en petits tocs perquè no es triturin en excés i no deixin anar el seu greix). No ha de quedar com una pasta, si queden trossos grans no passa res. Jo ho he fet amb morter.
Muntar les clares i el sucre amb un pessic de sal. Afegir les avellanes, el cacau, el sucre llustre i la sal. Incorporar-los amb moviments envolvents. Per últim deixatar una mica els rovells i afegir-los de cop també amb moviments envolvents.
Estrendre amb l'ajuda d'una espàtula sobre una placa de forn amb paper sulfuritzat i fornejar uns 9-10 minuts a 180 ºC. És un pa de pessic ideal per fer així en tipus planxa ja que no porta farina. Un cop fred tallar la forma amb l'ajuda del motlle.
 
Triturar amb el túrmix el torró, el sucre i els rovells d’ou fins que quedi un puré ben fi (jo he afegit una mica de nata líquida per aconseguir aquesta textura de puré). Remullar la gelatina en aigua freda i dissoldre-la en una mica d’aigua calenta. Afegir-la al torró i barrejar-la bé amb el túrmix. Muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s’abaixin. Repartir la mousse pels motlles a sobre d'una placa i disposar el pa de pessic a sobre. Reservar a la nevera fins que qualli (unes 4 hores) o congelar. Desemmotllar, decorar i servir ben fresqueta de nevera.
 
 
A casa ha tingut molt èxit, fins i tot el meu nebot de 5 anys n'ha menjat! Espero que proveu de fer-la, si no aquesta, qualsevol de les receptes del blog de la Gemma!
 
Llarga vida a "Del Blog al Plat"!


4 comentaris:

  1. ESPECTACULAR!, quina bavaresa!, i quina presentaci´´o més curada!. moltíssimes gràcies per participar!, espero que tothom hagi gaudit remenant entre receptes!. T'espero puntual el proper Novembre!, a reveure Jordi!

    ResponElimina
  2. Hola Jordi!!!!!!!!!! Acabo de descobrir el teu blog, m'alegro molt de teu retorn. A partir d'ara passaré per aquí ben sovint :)
    Moltes gràcies per participar, m'ha fet molta il·lusió! Recordo perfectament aquesta recepta, la vaig fer per un St Esteve i va tenir molt èxit :)
    Ja he vist també les croquetes d'avellana i poma, les receptes de la Mireia no fallen mai.
    Una abraçada, ens anirem veient per aquí :)

    ResponElimina
  3. Hola, Jordi!! Encara no coneixia el teu blog. T'he trobat gràcies al repte de Destapant Cassoles, en el que jo també vaig participar. Em sembla una versió boníssima de la bavaresa que proposava la Gemma. Ja et seguiré a partir d'ara! petons

    ResponElimina
  4. Aquests dies les receptes per aprofitar les restes de torrons crec que aniran molt buscades ... així és que jo m'apunto aquesta magnifica idea teva i vaig corrents a a apartar els torrons, no sigui que algú se'ls mengi.....
    Feliç 2015!!!

    ResponElimina